SKF är en svensk industriell ikon av samma rang som exempelvis Saab, ett företag med global räckvidd som har fabriker på fler än 100 platser över hela jorden.

SKF:s huvudkontor är beläget i Gamlestaden i Göteborg. Vem som levererar pennor till deras kontor har jag ingen aning om, men det är inte omöjligt att det är Officedepot. Alldeles oavsett har Officedepot ett brett utbud av pennor och andra kontorsmaterial. Faktum är att de har allt som kan tänkas behövas för att driva ett kontor. Det inkluderar inte bara pappersvaror och liknande, utan också sådant som kaffe och fruktkorgar som kan göra kontoret mer hemtrevligt.

En sak som inte många känner till om SKF är att Volvo är en avknoppning ur företaget. Det var 1926 som de som då var direktörer i bolaget grundade Volvo AB. Just åren mellan 1920 fram till 1940 var också företagets första riktiga storhetsperiod. Under 1930-talet levererade företaget hela 70 procent av alla världens kullager. När andra världskriget bröt ut stötte man förstås på vissa hinder. Det blev svårare att exportera sina produkter, men det hindrade inte att SKF från 1939 till 1944 dubblade sitt värde. Det ska sägas att en stor del av värdeökningenen bestod i att majoriteten av företagets exporter gick till Tyskland och deras allierade. Den exporten ströps dock i ökande utsträckning mot slutet av kriget efter påtryckningar från de allierade krigsmakterna.