I det här inlägget ska vi titta på de största industriföretagen baserat på inkomster. Det är industriföretag som i första hand sysslar med någon form av tillverkning. Jag räknar med andra ord inte in investmentbolag. Inte heller företag som tar upp råvaror ur marken som olja eller metaller. Det här är industriföretag som tillverkar produkter färdiga för konsumentmarknaden. Som du kommer att se domineras världens industriproduktion framför allt av företag i fordonsbranschen.

Produkter som är redo för konsumentmarknaden är vad som säljs av Buildor.se. Närmare bestämt allt som behövs för olika typer av bygg- och renoveringsprojekt. Här ska vi fokusera på olika typer av golv. I Buildors sortiment hittar du golv för alla typer av inomhusmiljöer: parkett, laminat, vinyl, bambu- och textilgolv. Om du funderar på att renovera eller snygga till i hemmet eller på kontoret är de en av de mest prisvärda aktörerna. Du beställer enkelt golv av det slag du föredrar och får det sedan skickat direkt till dörren.

5. Daimler

Tyska Daimler är världens femte största industriföretag och de är förmodligen mest kända som tillverkarna av bilmärket Mercedes-Benz. Koncernen rymmer dock fler välkända varumärken än så, som till exempel Setra, Mitsubishi Fuso, Western Star och många andra. Sammanlagt beräknades Daimler generera inkomster motsvarande cirka 185 235 dollar år 2017.

4. Samsung

Samsung är ett Sydkoreanskt företag som tillverkar alla möjliga slags produkter inom hemelektronik, data och mobiltelefoni. För närvarande har koncernen fabriker i runt 60 länder och sysselsätter totalt ungefär 310 000 personer. Sedan 2006 är Samsung världens största producent av TV-apparater. De tillverkar förutom det också komponenter till andra industriföretag som exempelvis Apple. 2017 beräknades de dra in ungefär 212 000 miljoner varje år.

3. Apple

Apple är världens just nu största tillverkare av mobiltelefoner och datorer. Enligt 2017 års beräkningar drar de in inkomster på cirka 229 234 dollar årligen. Företaget är tillsammans med Facebook, Amazon och Google del av en grupp moderna teknikföretag som har kommit att kallas för ‘the big four’. Större delen av Apples industriproduktion sker i Kina, vilket företaget har fått ta emot en hel del kritik för på senare år.

2. Toyota-gruppen

Japanska biltillverkaren Toyota räknas som världens näst största industriföretag. Enligt beräkningar från 2017 har de varje år inkomster som ligger på runt 265 172 miljoner dollar. Till Toyotagruppen hör företag som JTEKT, Aichi Steel, Subaru, Mazda och Nagoya Broadcasting Network. De ligger också bakom en av de mest framgångsrika hybridbilarna: Toytoa Prius.

1. Volkswagen-gruppen

Volkswagen är en tysk biltillverkare som har sitt högkvarter i Wolfsburg, Tyskland. Enligt beräkningar från 2017 genererar de inkomster på runt 288 888 miljoner dollar per år vilket gör dem till världens största industrikoncern. Förutom varumärket Volkswagen ligger de också bakom varumärken som Lamborghini, Bentley, Audi och Porsche.