Drömmen om att omvandla en industrilokal till en privatbostad är något som lockar en hel del människor. Öppen planlösning, tillräckligt med plats och rymd blir plötsligt verklighet. Den futuristiska känslan som många söker återfinns i den här typen av fastigheter. Det finns dock en del att tänka på innan du kan flytta in. Läs mer här.

Inredningsmöjligheter

Har du turen att hitta en rymlig industrilokal i ett område som känns rätt är det bara att slå till. En industrilokal har både storlek och kapacitet att uppfylla vilka drömmar som helst. Det är egentligen bara storleken på plånboken som sätter gränserna för hur design och inredning kan se ut. De flesta som tar sig an ett projekt av den här storleken väljer att anlita en byggfirma och en inredningsdesigner för att förverkliga drömmen om ett unikt boende. Det är dock fullt möjligt att sköta design och renovering själv. Dörrdesign bör dock överlåtas till en expert. Hos GK Door hittar du egentillverkade innerdörrar av glas, furu eller ek. Innerdörrarna är unika och kan anpassas efter stil och önskemål.

Bygglov

Många industrifastigheter bär på en hel del historia där såväl karaktär om arkitektur har bevarats. Innan du ger dig i kast med själva renoveringen måste du dock söka bygglov enligt PBL, Plan- och Bygglagen. Om du inte gör det får du nämligen inte bosätta dig i fastigheten som inte från början är utformad att utgöra bostad. Ur brandskyddssynpunkt är det direkt livsfarligt. Läs på i detalj vad som gäller för att undvika vite.

Renovering

Eftersom det finns gott om utrymme i en industrilokal väljer många att bo i lokalen under tiden som renoveringen pågår. Detta ger gott om tid att arbeta under kvällar och helger. Många använder också semestern för att hålla renoveringen igång även om hantverkare kanske behöver anlitas när det gäller VVS och elinstallationer.

Utställningslokal

Det är heller inte ovanligt att industrilokaler köps upp för att renoveras och användas som utställningslokaler av olika slag. Framför allt när det gäller konst passar industrilokalen med sin takhöjd och futuristiska känsla. Även här är rymden och storleken ett stort plus eftersom lokalen enkelt kan delas in i olika avdelningar beroende på vad som ska ställas ut. Även mässor hålls med fördel i passande industrilokaler eftersom de gärna flyttar runt mellan städer och event.