På senare år har det blivit modernt igen med gamla naturmaterial i kläder. Därför går det bra för de second hand-butiker som finns. Helt plötsligt vill vi sova i linnelakan igen, och bomull är även det ett efterfrågat material. Det går att göra många fynd i dessa butiker, särskilt för dig som är lite händig. Det har börjat sys fina örngott och kökshanddukar av gamla linnehanddukar, och de brukar bli riktigt fina.

Bomull är ett vanligt och omtyckt material som passar bra till mycket inom klädväg. På sommaren är det svalt att använda och på vintern värmer det. Bomull går även bra att använda som lakan och handdukar m.m. Men … Bomull är den farligaste växten, och därmed också en av de farligaste textilierna. Eftersom det går åt väldigt mycket vatten och att bomullen måste färgas med kemiska preparat för att odlas. I dag har man dock hittat ett bättre och miljövänligare sätt att framställa bomull som redan är färgad.

Linne är också det numera ett trendigt material i kläder. Lin är ett styvt och slitstarkt tyg som kommer från linblommans stjälk. Eftersom linne är ett naturmaterial kan nyanserna variera lite i tyget. Färgerna brukar vara fina och materialet är oftast mjukt och skönt.